Search This Blog

Saturday, September 22, 2012

Download Font utk lappy/pc anda

Assalamualaikum!
selamat pagi salam subuh.
sepanjang malam hujan lebat x henti2 kat kawasan umah aku ni (gombak)
kawasan korang acaner?
hujan lebat tak?
serius sejuk gila babas sampai nak bangun solat pon cam adoiii melekat ke tilam kekdahnye!


ok pepagi buta ni aku nak share mcm mana nak dapatkan font baru utk lappy/pc masing2..
kat mana nak download dan sebagainya lah.
macam aku, aku suka designing thru pc/lappy so kalau ada tambahan font yg menarik
barulah perasaan tu makin berkobar2 nak design sesuatu yg cantik..
setakat ni aku masih guna photoscape sbb aku masih xmahir photoshop.




ok ini contoh penggunaan font2 yg special yg mmg xda kat laptop kte kan..
ok meh nak share cara2nya:


  1. Download font yg dihajati. cth website yg ada free font klik sini
  2. bila dah selesai download unzipkan file tu, kemudian extractkan.
  3. kemudian click perkataan "CUT" pada font tu.. maksudnya right click la kan.
  4. siap je terus pegi my computer korang then taipkan ni -->  C:\WINDOWS\Fonts
  5. lepastu right click kat ruangan kososng, then click "PASTE".
  6. Lepas siap je jgn tunggu lama2 g try test cuba uji teghuih~ hehe ;)

till then, be good!


1 comment:

farahin said...

huhu, thanx for sharing ;D
nak download banyak2x hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...