Search This Blog

Saturday, September 22, 2012

Review : Scrublet + Cristal Eyelid Patch

Assalamualaikum..
okay hari ni nak review pasal product yg baru aku beli thru on9 shop.
tp aku amik by hand je sbb dekat kan.
apa barang ko beli mek?
kat mana ko beli mek?
harga bape mek?
 ok jom kita update sesatu yek.


aku beli 2 barang dr saler ni:

1. Scrublet


scrublet packaging 
harga: rm6 (w/out postage) 



rupa bentuk dia, kecik molek je.
lembut yg penting! 
sbb aku memula baca pasal produk ni ingatkan kasar ke ape kan..
tp bile dah dapat kat tangan.. alololololo lembut sgt! 



ni bile aku dah mula pakai.
steps dia very easy like abc 123!
basuh muka ngan korang punya pencuci muka
then tenyeh la si polan ini kemuka..
tp ko jgn la espek pastu muka kau laksana kain sutera..
kalau dah lama kerak2 daki tu bertapa masakan sekali guna dah ilang kan..
rajinkan menggosok okey!

My Comment:
1st day pakai rasa muka cam licin jgak la dan rasa segar..
pastu aku try keluarkan duri2 idung ngan jari.
biasanya mak ai banyak, ni secoet je yg kuar.
aku puas hati la disitu..
dan selepas 4 hari tenyeh benda ni kat muko den
terus rasa lembut dan nampak fresh! 
i like it! 
mcm aku aku guna every time aku cuci muka wat masa ini la..
pasni mungkin skali sehari ke, terpulangla kepada kesukaan masing2.




ni pas muka da cuci semua cam biasa la kan ko freshkan ngan toner.
ha ni kesan dia sebedabak kesan degil dapat ditanggalkan!
amikauuu!
pas da basuh muka pepandai la kan, moisterizer mesti la kene pakai. ;)
tp aku pon pakai bile rajin je!
wakawaka


selepas 3 hari penggunaan ;)



2.  Crystal eyelid patch (white)


yg ni pulak tujuan dia untuk kesan hitam bawah mata dan beg mata!
hewhew
xcukup2 dengan beg duit beg laptop beg tangan beg telekung
mata pon nak beg ok! ko adeee? ;P
nak2 lagi sekarang ni musim bz tahap dewa2 nak kentut pon hold dulu
tido xcukup, memang menjadi2 la dia menumpang di sekeliling mata kan.. 

ha kalau ada masalah yg sama pakai la ekkk..
murah gila gaban ok yg ni
1 packet rm2 ;10 packet rm16
so kita amik terus la 10 packet kan


My Feedback:
masa mula2 pakai tu agak cuai sket sbb aku tak perasan dalam tu
mcm berair sket mayb sbb nak benda tu stay fresh ke hape tataw la pulak kan.
terkial2 jugak. 1st time lak memakai benda sebegini harus jakun! ;P
pastu bile pakai sapu2 sampai menutup kawasan yg sepatutnya then tdo lah.
feel dia masa pakai ni rasa sejukkkkkk je kan pastu wangiiii!
best la..
tp bangun2 tido aku rasa pelik sbb benda tu dah hilang..
ye aku tahu punca utama dia sbb aku tdo lasak kot. kekekeeke
pastu bile cari2 bawah bantal bawah selimut semua takde.
pelik!
2nd day pakai pon sama ilang gak x dapat dikesan.
sbb lepas pakai tu aku terlelap n rasa dia tercabut.
so aku cabut je la letak ujung kepala.
bangun2 xde jugak! 
adakah da meresap dan ilang..?!
hewhew suspen la sgt. :P


so konklusinya aku suka product yg 2 ini..


Mahu info lanjut atau nak beli sila klik:


till then,be good! 
bye!

1 comment:

beauty risya said...

nak tanya beli scrublet tu kt mana ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...