Search This Blog

Sunday, February 3, 2013

Punca dan akibat: super terbaik lah pengajaran kepada diri sendiri!

past this so unexpected week rasa mcm kehidupan begitu mencabar kewibawaan seorang perempuan lemah lembut mcm i olss! kekek *muntah*

poyo je ayat nak drama tv3 sgtkan, xdela.. lately kesihatan kureng bagus lah this week plus so busy dengan school affairs with the PRS camp, programs, alumni PRS n so on! dan biz pon adoii xmenang tangan.. alhamdulillah n big thanks to my family sbb support i olss n being so helpful! yeahh every one is so busy i know ;) n me my self kene pandai susun jadual masa dan sebagainya. :) u know i is very the lembik bak kata kakak sekerja sy kak ida. baru bz siket dah demam sakit kepala bagai!! haha amboiii biasa tu! babap baru tahu kan si jenab ini! ;)

i used to be much more busy n dizzy than this, last week so many things happen n there's few things yg affect me so teruk sampai jadi lembik like this!

1. kes bedak arab yg sumpah buat i is geram.
- i'm so stressed sampai migrain sbb suplier ni dah la ada masalah pada barang pastu boleh x senyap aje xbg tahu apa2, i contact 2 3 kali xde respond, dah i berang baru nak reply! :( amboiii i is jarang berang ok dengan org luar.. ngan family selalu! kakaka.. ye mereka je tahu kalau i marah acane buruksssnya kan gitteww!
- i is malu with customers yg dah bayar n still waitings for the goods! hoiii ini mecemarkan reputasi Le Chantique Shope hokehh?
- suplier minta masa n will settle by next week.. so now i tgh update one by one utk bagi tahu this issues.. mohon bersabar ya sis tgh msg by trun okeh :)


2. masalah peribodi!
- haha ini alahai, small de pices je patutnya.. tp u know being zainab yg suka fikir banyak2 sampai tdo 2 jam je pastu sebok sana sini, makan pon hampir xlalu, duk berfikir sampai nak meletup kepala ahkak.. last2 menangis sorang2! hahah nak citer in details maluuuu! so itu la kesimpulannya! ;P
- esok g sekolah ngan kepala migrain mcm ada lori tangki 4 bijik atas kepala lansung buli student suruh picit! n lagi sekali g sekolah xmakan x apa tau2 petang pedih perut baru hegeh2 nak menyesal lalu makan nasi goreng sejuk yg dibelikan oleh student waktu tengah hari dan minum air cair yg dah tawar hebiaq!

n yes masalah no dua tu lah dah jadi masalah utama pastu dicampur2 dengan masalah itu ini, amboiiii nak blackout rasa i ada satu hari tu, hoiii over betul mak jemah ni kan!

SERIOUSLY BILE DIFIKIRKAN BALIK, WHY I AM SOOOO GEDIK POYO N TURN TO B A BIG LOSER JUST BECAUSE OF THE ONE YG TAK SEPATUTNYA JADI PUNCA UTAMA YG MAKE ME SOOOO DEPRESSED? PFTTT!!

so what i learned from last week, being single is not a big issues. but not doing anything n dont take it as serious matter will lead me to big problems soon. this is what kak aznida told me, from her experience. ohh i dont know, either i yg memilih atau i bukanlah calon2 pilihan :( ok ni mek nak emo balik ni! hahaha.. seriously yg datang kembali itu bukan lah ciri2 yg diharapkan, cuma sebab kenangan lalu maka aku keliru menjadi bisu! ehh napa mcm lagu bunkface plak nih?! ok foine!

dan yg datang menyinggah itu sgt memberansangkan dengan ciri2 suami impian tetapi. ahhh i know this man will never noticed me as what i wish he could! haaa.. sbb i bukan wanita solehah bertudung labuh berjubah berstokin ber apa lg. i cuma perempuan biasa dalam cara dan gaya i yg tersendiri n still obey to what a muslim should do, cuma biasalah i mmg kuat sungguh terlalai. thank u Allah sbb hantarkan ibu bapa yg selalu remind me ttg dosa pahala walau pon i dah berusia 25 tahun 2 bulan ni ;) ehh btw, i nearly buat solat istikharah sbb kawan lama 9 tahun i tu kan. tp lepas sembang with kak ida, my mum n jue, i terus tersedar that i dont need him, some more he is not the right one. nehiii nehii nehii! ok dah feel lega sket.. but... hahaha ada lagiii tuu!! adoiii biarlah.. aku malas lg mahu pikir. wahhh bunyi putus harapan kau bedah! hewhew

so today i still not recover, semalam i dah ok sikit, tp hari ni i demam balik n got migrain tp aku kesah pulak! VCOA kan ada.. makan 2 biji pagi 2 biji petang n tetap siapkan kerja2 camp n buat auto updates utk next week. cuma nak keluar je xlarat lah.. so no cod today bcoz i was tottaly flat ;( , mohon2 sihat lah utk ke sekolah esok! n i can see how busy i can be starting next week. soooo. ahhh i will have no time to think about this.. kikiki jyeahhh! 

semalam seriously i think i've made a very unkind punya decission. ehh entahlah, ke aku je yg perasan beliau xheran pon. hahah! seriously, bila aku decide nak kuar ngan mana2 kawan lelaki means they must be my very best frens n most of them are the very lembut one punya n ofcoz dengan pengetahuan mak bapak i ols. no way la aku nak kuar sorok2 haha.. kau gila sah2 bapak ahkak yg jemput balik kan celah mana nak menipunya **celah bedah** sampuk suara itu haha!! psiko la beliau! ok ni cite semalaman yg sengal.

ni i copy paste dr status fb fren :) so sweet n yes!! i wish i will be having this kind of marriege ;)

Jadilah seperti kisah Fatimah Al-Zahrah dan Sayidina ALI...yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah ♥ ^_^ ♥

pastu ternampak plak pic ni amboiii terus feeling2 gegirl tau! hahaha ok taken from fb jugek. nak tahu kat mana? klik SINI





i'm not expecting to be treat like a princess.
i just wish to have a man besides me that will always love me, guide me to Allah , to jannah,
accept my weaknesses, protect me, raise the babies together, love my family, being honest to me. n yes, i know every women want that. i can tolerate with almost anything but not with my dignity n loyalties. it almost impossible to have a perfect man since me my self is not up to that standard. but believe me,
 to have a man like Rasulullah, Saidina Ali, n all the great man we need to start it first by practicing to be a good muslim to archive the great title "wanita solehah". :) i need a guidence n i hope Allah send him to me at the right time; in a right way :)






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...