Search This Blog

Saturday, February 21, 2015

Ayam grill dan aksesorinya!

Assalamualaikum :) aihhh kerinduannnn sungguh nak berblogging! walaupon rasa seperti nenek basi didalam alam bloggerina ini. aku fedulik hape! kihkihkih. Jom mulakan azam baru berblogging dengan kisah makanan. haaa. sebenarnya aku dah lama xmasak dek kerana acah2 bz. kahkah. acah2 kau kata? mmg bz sampai demam sampai mood swing tu sbb lain haha. ok sudah! aku kalau menyimpang cerita mmg nombor 1.


jadiknya utk menambah skill memasak aku yg sesungguhnya amature ni. aku pon nak mencoba buat chicken grill + mash potatoes + coleslaw + sos ketum. luls


see inilah hasil dia. kemain semangat aku petang td. nak buat jugak ketiga2 ni sampai sentap2 sbb mak aku x bg buat mash potatoes. akhirnya buat gak. haha. yela bedah. dah terasa2 kat tekak aku. bapak aku pon kata. aku kalau teringin tu dah mcm perempuan mengidam. amboiii sesuatu sgt ko kan. mihmihmih




lepas makan semua ni pasti kau akan feeling muak laksana baby muak susu. sebelum kau rasa kau comel dengan muak itu. mari sini aku bg kau idea. lepas pekena 3 serangkai ni. eloklah kau minum minuman yg boleh potong muak atau lemak seperti hot honey lemon tea. amboiii lepaih minum berlari ke awan aku. luls. opsss sorry. berlari ke toilet aku. jam2 tu gak potong lemak. haha


aku combine resepi dr mak aku, dr blogger kak fillanie dari puan gugel dan jugak youtube. lepas tu ballancenya ikut kerajinan aku. kahkah. sbb dia suruh letak bawang besar la halia la bawang putih bagai. tp aku x buh pon. yg bawang putih tu aku guna garlic stick je. sama je kan. hewhew

kalau rajin n banyak masa boleh la buat sendiri bawang putih ngan serbuk black paper tu. aku banyak guna bahan2 dlm botol ni. dari garlic stick, black pepper, ketum papper sampai la chicken seasoning bla bla bla. sbb aku xrajin n x kuasa. kahkah


resepi dia so easy measy cap cap cusss siapppp. tinggal lagi kalau masa tu henpon kau yg mengandungi resepi dan video cara2 nak buat tu tetiba hang terus cap cap hancusss la kekdahnyeee. luls.

kalau rajin nanti aku taip resepi satu2 ye. buat sementara ni kau gugel lah dulu. apa guna henpon canggih kalau xleh gugel. henpon cap hayam pon bisa. apatah lagi henpon kau yg kategori anak2 toh puan je mampu beli. kikikiki.


byeeeee!
posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...